Tuesday, July 30, 2013

100 Latviešu Stāsti.


 Pieņemu, ka daudzi jau ir dzirdējuši par divu latviešu puišu- Ģirta Smeltera un Kristapa Jēkabsona ceļojumu apkārt zemeslodei.
Ceļojuma mērķis nav tikai vienkāršs piedzīvojums vai dzīves pieredzes ieguve! Puiši ir uzsākuši patriotosku projektu 100 Latviešu Stāsti. Ģirts ar Kristapu apceļojot pasauli satiek latviešus un atspoguļo viņu dzīves stāstus, akcentējot tās lietas, ko aizbraukšana no Latvijas tiem ir atņēmusi, savā Blogā www.100latviesustasti.lv.
Blogā puiši arī raksta par sava ceļojuma gaitām. Ģirts un Kristaps jau ir pabijuši Itālijā, Grieķijā, Turcijā, Ķīnā, Taizemē, Malaizijā, Singapūrā, Japānā, Hongkongā, Makau, Meksikā un maija beigās ir ieradušies Amerikā.
Latvieši ir satikti Holivudā, Losandželosā, Fīniksā, Albukverkī,  Kīvestā, Orlando, Vašingtonā, Filadelfijā. Amerikā tiek satikti un iztaujāti ne tikai nesen izbraukušie latvieši, bet arī pēc kara ieceļojušie latvieši un viņu bērni, mazbērni kas pieņēmuši latvietību kā daļu no sevis.
Jūlija beigās satiku puišus Ņujorkā. Iztjautāju par projektu, ceļojuma gaitām un iegūto dzīves pieredzi, turpmākām gaitām un plāniem. Patiesi pārsteidza puišu drošsirdība, jo ceļot ar stopošanu un nezinot kur tiks pārlaista nakts nav nekāds joks! Bet tas ir viņu stāsts, tāpēc lasiet un sekojiet Blogam www.100latviesustasti.lv!
Puiši pirms aizlidot no Amerikas, vēl plāno nokļūt Garezerā un Katskiļos. Ar viņu piedzīvojumiem tūvāk būs iespējams iepazīties tiem, kuri būs 3x3 nometnē Katskiļos un volejbola nedēļas nogalē Garezerā, kur Ģirts ar Kristapu sniegs nelielu prezentāciju, jeb sarunu ar interesentiem.
Jā kads vēlas satikties ar Ģirtu un Kristapu, vai izlīdzēt ar naktsmājām, vai kā citādi atbalstīt, kontaktējiet rakstot uz viņu  e-pastu vai Facebook lapā: 100 Latviešu Stāsti.
Ilona Vilciņa
www.LatvianUSA.com
Ja kontaktēsiet, lūdzu, atsaucieties uz Blogu: LATVIEŠI AMERIKĀ